Rólunk
Fotográfiai nagykereskedés és a profi fotósok boltja a web-en Önnek is


      A Fókusz Fotó Kft.-t három, fotográfiával foglalkozó magánszemély alapította 1991. decemberében. Az első egy-két évben döntően a Fényképész Szövetkezetek (egykori FÉNYSZÖV-ök) anyagellátásával foglalkoztunk, de tevékenységünket hamar kiterjesztettük a gazdasági élet más szereplőire és a magánszemélyekre is. Cégünk 1995-ben családi vállalkozássá és időközben a magyar fotográfiai élet egyik meghatározó nagykereskedőjévé vált.


    Termékpalettánk igen széles: a kezdeti fotóanyag kereskedés kínálata hamar kibővült a fotográfiai eszközökkel és a fotográfiával kapcsolatos kiegészítő kereskedelmi árukkal. A digitalizálódó fényképészetnek köszönhetően a digitális fényképezőgépek, memóriakártyák és egyéb digitális kiegészítők, tartozékok, valamint a termoszublimációs nyomtatók forgalmazásába is belevágtunk. Ezzel párhuzamosasan a hagyományos (ezüst alapú) fotóanyagok kereskedelme visszaszorult, de az még napjainkban is igen jelentős.


Az általunk forgalmazott fontosabb termékcsoportok:


Hagyományos (ezüst alapú, másként ezüst-haloid) fotóanyagok
- fotópapírok (színes és fekete-fehér tekercspapírok, lappapírok)
- filmek (színes és fekete-fehér amatőr és professzionális filmek)
- egyszer használatos (eldobható) fényképezőgépek
- instant (rögtönkész) fotóanyagok
- fotóvegyszerek (színes és fekete-fehér anyagok kidolgozásához)


Digitális fotográfia eszközei
- digitális tükörreflexes (D-SLR), tükör nélküli cserélhető objektíves (MILC) és kompakt fényképezőgépek
- objektívek és vakuk digitális fényképezőgépekhez
- memóriakártyák és adatátviteli eszközök (csatlakozók, olvasók stb.)


Analóg (hagyományos) fotográfia eszközei
- analóg (filmes) tükörreflexes (SLR) és kompakt fényképezőgépek
- objektívek, vakuk és egyéb kiegészítők filmes fényképezőgépekhez


Tartozékok, kiegészítő termékek
- energiaellátás eszközei: akkumulátorok, töltők minden fényképezőgéphez
- állványok, fotós táskák, fényképezőgép tokok stb.
- elemek, akkumulátorok, töltők általános használatra
- szűrők, tisztító eszközök 
- fotóalbumok, fotókeretek
- távcsövek, diktafonok
- videó kazetták, írható CD-k DVD-k
- a fotókidolgozás kiegészítői (tasakok, ragasztók stb.)

Vásárlóink is igen széles körből kerülnek ki. Legnagyobb súllyal a fotókidolgozással is foglalkozó minilabor tulajdonosok, fotográfiai üzletet, műtermet működtetők bírnak, de szép számmal akadnak köztük más kereskedők, intézmények is. Fotóanyag nagykereskedelmi forgalmunk javát nekik köszönhetjük.

professzionális fényképészek és az igényes amatőrök teszik ki vásárlóink másik nagy részét. Ők általában a munkájukhoz, hobbijukhoz szükséges eszközöket, továbbá még ma is jelentős mennyiségben professzionális filmeket vásárolnak. Ebben a vásárlói körben gyakori a drágább fényképezőgépek, szettek banki finanszírozás nélkül történő részletfizetéses vásárlása.

Mindezek a Fókusz Fotó Kft-t fotográfiai nagykereskedés mellett mára már a profi fotósok és az igényes amatőrök boltjává is teszik.

Webáruházunkkal tovább kívánjuk bővíteni vásárlóink körét. Reméljük, eddigi vásárlóinkon túlmenően így a legszélesebb közönség is könnyedén elérheti kínálatunkat a kezdő érdeklődőktől az igényes, profi tudású amatőrökig.Várjuk Önt, várjuk Önöket! Próbáljanak ki minket!